Jump to content

[1.2 TDI ANY] Stuck in 2nd gear before traffic lights, engine has turned off from its own


Recommended Posts

Hello from Romania!

Today our A2 1.2TDi died in the middle of the city at a red light. I've seen that the gear indicator in the cluster was indicating 2nd gear when I've stopped and waiting for the green light. After I ve released the brake the engine has turned off. I've turned off the ignition, crank it up again and everything was normal. For the last few days in the morning, when I open the driver door I can't hear the pressure pump. It starts after turning on the engine. It shows on the cluster that the door is open so it is not door switch related. I ve connected my vcds and I attach the faults. I've erased them run the car, it didn't died again and no errors were shown. I blame the pressure accumulator but what do you think? I can do 3-4 shifts within the pump starts making pressure. I've also looked at channel 20 in measuring blocks. with the engine off when g270 - pressure switch is around 2.6V it starts pumping until it reaches 3.2V. If the car is in stop it keeps the pressure but if I let it in other levier positions (with the engine off like I said) the value slowly decreases until in the end the pump start again.

 

 

erori 3l.png

Link to post
Share on other sites

First you habe to check the Hydraulicpump. How long does it take time to pump up?  Low noise indicates weak eMotorpower.

Second start gearbox pairing instruktion. 
delete before pairing all errors and check öl level 

Link to post
Share on other sites
vor 2 Stunden schrieb Mankmil:

Is there enough oil in the hydraulic pump's reservoir?

 

This. Check the hydraulic oil. You have a leak in your system.

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, ehrbus said:

First you have to check the hydraulic pump. How long does it take time to pump up? Low noise indicates weak eMotorpower.

Second start gearbox pairing instruction. 
delete before pairing all errors and check oil level 

It takes a few seconds to reach the max pressure value. So I bet the pump is fine.

16 hours ago, Mankmil said:

Is there enough oil in the hydraulic pump's reservoir?

After this event I've put some oil, it was slightly under the level rectangle. Now,after 2 days it is still where it was so it is not leaking. Where could it loose pressure? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Service here: Terms of Use, Privacy Policy here Privacy Policy and cookie information here: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.